Skip to content Skip to footer

Illusionary Rythms (JazzGranollers Records, 2013)
Joan Vidal Sextet

Joan Vidal, bateria i composició
Gabriel Amargant, saxo tenor i clarinet
Martí Serra, saxo tenor i soprano
Marco Mezquida, piano
Adrià Plana, guitarra
Miguel Serna, contrabaix

El nou projecte de Joan Vidal Sextet és un homenatge al compositor hongarès György Ligeti, figura imprescindible en la història de la música del segle XX. Ligeti, que al llarg de la seva vida va patir la misèria de postguerra, l’holocaust i l’exili, és un dels compositors més sincers i lúcids del segle passat.

Quan personatges com Luciano Berio o Karlheinz Stockhausen deconstruien la tradició musical occidental creant moviments com l’electrònica o el serialisme iniciat per Schonberg, Ligeti va buscar una alternativa més continuista però no per això menys innovadora.

L’obra de Ligeti beu d’influències tant diverses com la música de Johannes Ockeghem o Conlon Nancarrow, la geometria fractal, la música de la República Central Africana o el nacionalisme de Béla Bartók.

A partir d’aquest eclèctic conjunt d’influències, neix el repertori d’ Illusionary Rhythms, un disc que no pretén ser un recull exhaustiu de l’obra ligetiana sinó tan sols un repàs per les diferents etapes creatives d’aquest compositor.