Skip to content Skip to footer

Memoria Uno

Divendres 26 de febrer de 2016 · 22h · Casino de Granollers  15€ (descomptes)

Iván González, conducció / Julián Sánchez i Pol Padrós, trompetes / Tom Chant i Albert Cirera, saxos tenor i soprano / Alfonso Muñoz, saxo alt i baríton / Christer Bothén, clarinet baix / Pablo Rega, guitarra / Agustí Fernández, piano / Johannes Nästesjö i Alex Reviriego, contrabaixos / Núria Andorrà, percusió / Oriol Roca i Ramon Prats, bateries

Memoria Uno@ElenaMárquez

Sota la batuta d’Iván González, Memoria Uno és un ensemble format per alguns dels millors improvisadors del panorama barceloní. La conducció és un mètode per improvisar col·lectivament inventat pel nord-americà Lawrence D. Butch Morris (1947-2013). El mètode consisteix en una sèrie de signes i senyals que el director fa als membres de l’orquestra perquè aquests reaccionin creant una música acord als desigs del director. Com que els músics tenen prou marge de llibertat per a interpretar les senyals, el resultat és sempre obert a la inspiració del moment. Així doncs, qui lidera l’ensemble també ha d’estar obert i receptiu a allò que els músics li proposen.D’aquesta manera es produeix una mena de diàleg creatiu totalment imprevisible entre els músics i el director.

A “Crisis”, la primera gravació d’aquesta formació, les conduccions ofereixen una música que és completament viva, plena d’intensos colors, altament enèrgica i amb molta atenció al detall.