Jazzgranollers Records

500x500

CODI PERSONAL · JOAN SANMARTI (2017)

Joan Sanmarti, guitarra
Marc Cuevas, contrabaix
Roger Santacana, piano i vibrafon
Joan Vidal, bateria
special guest: Marc Miralta (“palmes” a Time Remembered)

Una línia recta és la distància més curta per moure’s d’un punt a un altre, però, no és l’única ni la més utilitzada. 

Potser ni tan sols la més interessant. Autors i intèrprets sempre cercant noves opcions, cercant la combinació equilibrada i perfecte.

I mentrestant es van trobant solucions que de mica en mica van definint allò que t’és més propi, més afí amb la forma particular de cadascú de sentir i pensar la música.

Podríem dir que pren forma una mena de “Codi Personal

http://www.joansanmarti.com

 

 

Zarathustradisco

 

 

REVISITING ZARATHUSTRA · JOAN VIDAL SEXTET (2016)

Joan Vidal, bateria i composició
Gabriel Amargant, saxo tenor i clarinet
Martí Serra, saxo tenor i soprano
Marco Mezquidapiano
Adrià Plana, guitarra
Miguel Serna, contrabaix

Joan Vidal Sextet torna a sorprendre el públic amb aquesta adaptació del poema simfònic més conegut de Richard Strauss: Així parlà Zarathustra. Vidal s’ha basat en els diferents motius d’aquesta obra magna de la literatura orquestral adaptant-los a la sonoritat del sextet i passant-los pel sedàs del jazz, la improvisació i la música contemporània conformant aquesta nova suite titulada Revisiting Zarathustra.

Un encàrrec de L’Auditori de Barcelona per inaugurar el cicle AFTERS de la Temporada 2013-14 i estrenat el 4 d’octubre de 2014.

http://www.joanvidaljazz.com/discografia

 

 

CD Cruïlla

CRUÏLLA · JOAN SANMARTI (2014)

Cruïlla, de Joan Sanmartí, es un treball vinculat a un espectacle homònim del 23è Festival de Jazz de Granollers, que va ajuntar el 2013 a un seguit de músics de jazz, flamenc i música de cambra dirigits pel guitarrista i compositor Joan Sanmartí.

Cruïlla és el títol d’una creació musical que apel·la a l’encontre, a la descoberta, a la confluència d’experiències, però també a la ruptura, a l’absència, al comiat. Compost en forma de suite, Cruïlla es divideix en sis parts, de les quals una està dedicada al guitarrista i activista cultural que va inspirar aquesta obra, Joan Bretcha (“Cruïlla en J”), i una altra al també guitarrista Sean Levitt (“Cruïlla amb L”). Conté també dos interludis: “Stile Supremo”, basat en la cançó “Stile Libero”, del cantautor italià Claudio Sanfilippo, i “Ibieca Impromtu”. Totes les peces són de Joan Sanmartí.

http://www.joansanmarti.com

 

 

CD Bretcha

RECORDANT a JOAN BRETCHA · Varis artistes (2014)

El 17 de maig de 2010, i d’una manera sobtada, ens deixà en Joan Bretcha, amic i company de JazzGranollers. Va ser durant el festival de jazz, un moment molt trist per a tots, que ens va fer trontollar, però el seu record i la seva força ens va ajudar a continuar.

L’any següent, dins del festival i coincidint amb el primer aniversari de la seva mort, vam voler homenatjar-lo. Amics, companys, músics, tothom que l’estimava ens vam reunir al Casino de Granollers per fer un concert molt especial per a tots els assistents i participants.

Gràcies a tots els músics que hi participaren.

Joan Sanmartí. Martí Ventura. Elsa Hackedd. Adrià Martínez. Laura Blanco. Laia Martínez. Naima Ventura. Llibert Fortuny. Mireia Farrés. Pep Lluís Guardiola. Àlex Martínez. Lluís Ribalta. Oriol Roca. David Soler. Erik Deutsch. Ben Rubin. Joan Vidal. Francesc Vidal. Jaume Badrenas. Marc Sort. Cor Jove dels amics de la unió. Cor de cambra del Vallès. El tramvia Blanc.

 

 

vidal sextet

ILLUSIONARY RHYTHMS · JOAN VIDAL SEXTET (2013)

El nou projecte de Joan Vidal Sextet és un homenatge al compositor hongarès György Ligeti, figura imprescindible en la història de la música del segle XX. Ligeti, que al llarg de la seva vida va patir la misèria de postguerra, l’holocaust i l’exili, és un dels compositors més sincers i lúcids del segle passat.

Quan personatges com Luciano Berio o Karlheinz Stockhausen deconstruien la tradició musical occidental creant moviments com l’electrònica o el serialisme iniciat per Schonberg, Ligeti va buscar una alternativa més continuista però no per això menys innovadora.

L’obra de Ligeti beu d’influències tant diverses com la música de Johannes Ockeghem o Conlon Nancarrow, la geometria fractal, la música de la República Central Africana o el nacionalisme de Béla Bartók.

A partir d’aquest eclèctic conjunt d’influències, neix el repertori d’ Illusionary Rhythms, un disc que no pretén ser un recull exhaustiu de l’obra ligetiana sinó tan sols un repàs per les diferents etapes creatives d’aquest compositor.

http://www.joanvidaljazz.com

 

 

 

CD transicons portada

TRANSICIONS · MARTÍ VENTURA TRIO (2013)

Martí Ventura Trio presenta el seu tercer treball discogràfic: “Transicions”. La complicitat i el diàleg constant entre els membres del trio fan que les composicions del pianista es converteixin en un joc musical d’allò més orgànic. Miquel Àngel Cordero al contrabaix, Lluís Ribalta a la bateria i Martí Ventura al piano.

www.martiventura.com

Screen Shot 2014-05-05 at 18.39.36

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Titols anteriors

 

1273087909

PORTADA CAN‚ONS.indd

scandal

1162925705

1162927035